Az IGTV üzleti használata

Közzétéve: 2020-09-14

Az IGTV üzleti használata

Korábban már bemutattuk az Instagram Tv-t és annak specifikumait, ezért most szeretnénk abban is segíteni, hogy milyen tartalmakat érdemes közzétenni.

#1 Oktató videók

Az IGTV remek lehetőség, hogy az általunk forgalmazott terméket vagy szolgáltatást jobban bemutassuk. Ennek legegyszerűbb és egyik legjobb módja, ha készítünk egy oktató videót. Termékek esetében bemutathatjuk annak használatát, előnyeit. Szolgáltatások esetében már kicsit több kreativitásra van szükségünk de ez sem lehetetlen. Például ha sporttal foglalkozik vállalkozásunk bemutathatunk egészséges recepteket, otthoni gyakorlatokat.

#2 Kérdezz felelek (Q&A)

A Q&A remek módja annak, hogy megválaszoljuk a követőinkben felmerülő kérdéseket. Ehhez érdemes egy posztot vagy egy sztorit létrehozni, ahol a felhasználók kérdezhetnek majd ezeket összegyűjteni és megválaszolni.

#3 Kulisszatitkok

Elő a kamerával és bátran menjünk a színfalak mögé, mutassuk meg követőinknek kik is vagyunk, hol dolgozunk. Ezzel nem csak az elköteleződést de a szimpátiát is növelhetjük vállalkozásunk irányába. Valamint bizalmat is építhetünk, a márkabizalom pedig kulcsfontosságú a marketingtől kezdve egészen az értékesítésig.

#4 Streamelj egy eseményt

Rendezvényt, konferenciát vagy szemináriumot rendezel? Oszd meg ezt nézőiddel az IGTV csatornáján! Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy azoknak, akik nem tudtak részt venni, esélyük legyen virtuálisan ott lenni.

Ha elkészült a videó és megosztásra kész, akkor már csak néhány dologra érdemes odafigyelnünk:

Ragadjuk meg a figyelmet: az emberek gyorsan végiggörgetik a hírcsatornákat. Csak egy kis idő áll rendelkezésre, hogy felhívd a figyelmüket a megosztott tartalomra. Győződjünk meg tehát arról, hogy a borítókép kellően figyelemfelkeltő, és a videó elejére tegyünk olyan információkat, amik felkeltik a követők kíváncsiságát.

Használjunk releváns hashtageket a leírásban, hasonlóan a bejegyzésekhez.

Reklámozd az IGTV videókat:
- IGTV-videó előnézet linkelése az Instagram-történetekbe
- Oszd meg IGTV-videód egyperces előnézetét Instagram-hírcsatornádon
- Oszd meg a videót Facebookon