Használati útmutató az IGTV-hez

Közzétéve: 2020-08-10

2018-ban indult útjára az Instagramon az IGTV, amely célja a mobilvideózás forradalmasítása volt. Az IGTV letölthető az alkalmazásboltokból, és természetesen appon belül is elérhető. Az Instagram korábban képek megosztására szakosodott, illetve maximum egy perces videók megosztását támogatta, de az "új" felületen a felhasználók már akár egy órás videókat is közzétehetnek.

Mit jelent ez a vállalkozások számára? Az IGTV (Instagram TV) lehetővé teszi a márkák számára, hogy hosszabb videósorozatokat készítsenek az Instagram-on. Remek lehetőséget nyújt, hogy növeljük az elkötelezettséget, együttműködjünk influencerekkel és hogy javítsuk a marketing stratégiánkat.

És emellett még sok minden másra is alkalmas! A cégek azonban csak lassan vagy egyáltalán nem vágnak bele az IGTV használatába, ennek pedig a magas költségek és az időbefektetés az oka. Pedig ha megfelelően alkalmazzuk akkor valóban egy fantasztikus lehetőség a közösség növelésére.

Mielőtt azonban belevágnánk a videók gyártásába érdemes megismerkedni az IGTV specifikációival:
- Fájlformátum: MP4
- Videó hossza: Legalább 1 perc
- A videó maximális hossza feltöltéskor mobiltelefonon: 15 perc
- A videó maximális hossza az internetre történő feltöltéskor: 1 óra
- Függőleges oldalarány: 9:16
- Vízszintes képarány: 16:9
- Minimális képkockasebesség: 30 FPS (képkocka / másodperc)
- Minimális felbontás: 720 pixel
- Legfeljebb 10 perces videók esetén a maximális fájlméret: 650 MB
- Maximális fájlméret videókhoz 60 percig: 3,6 GB.
- Címlapkép mérete: 420 x 654 képpont

Kiknek érdemes belevágniuk a videók gyártásába?
- Akik olyan termékeket vagy szolgáltatásokat értékesítenek, amelyek igénylik a vizuális bemutatást, pl. felszerelések, ruha, ételek
- Akik célközönségének az életkora nem haladja meg a 40 évet
- Akik már rendelkeznek egy nagyobb számú követőbázissal

Fontos megjegyeznünk, hogy bár az IGTV lassabb növekedést mutatott az elmúlt két évben mint az várható volt, ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes alkalmaznunk vagy hogy teljesen le kellene mondanunk erről a funkcióról.