Instagram Stories, történetek magyarul

Közzétéve: 2020-05-03

Az Instagram sztoriknak köszönhetően a platform használata teljesen megváltozott a felhasználók számára. A történetek ugyanis lehetővé teszik, hogy a követőink bepillantást nyerhessenek a színfalak mögé. Mindemellett remek helyet biztosítanak azoknak a képeknek, amelyek nem illenének bele a hírcsatornánkba.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy ide igénytelen, kidolgozatlan képeket kell feltöltenünk, vagy hogy épp semmilyen munkát ne igényelnének. A kreativitás és egyediség itt is elengedhetetlen!

Hogy Instagram történeteid kiemelkedjenek mutatunk néhány kreatív ötletet, melyeket még a kezdő Instagram felhasználók is könnyen alkalmazhatnak és nem igényelnek külön alkalmazásokat.

 

#1 Használjunk színes feliratokat

Az Instagram széles színskálával rendelkezik így érdemes kihasználnunk az általa nyújtott lehetőségeket, használjunk bátran színes feliratokat, amik nem csak figyelemfelkeltőek de egyedivé is varázsolhatják történeteinket.

 Tipp: egyre több betűtípus érhető el az alkalmazásban, érdemes kiválasztanunk a hozzánk illőt és azt alkalmazni.

 

#2 Módosítsuk a hátteret

Amikor felkerül egy új bejegyzés a profilunkba érdemes azt megosztani történetben is. Ilyenkor az alkalmazás automatikusan beállít egy hátteret, ha azonban azzal nem vagyunk elégedettek bátran változtassuk meg. Ehhez nincs más dolgunk mint a megosztani kívánt bejegyzést elhelyezni a sztoriban, majd a rajzeszközök segítségével kiválasztani a kívánt színt; ezt követően tartsuk lenyomva a háttér bármely pontját és az automatikusan frissülni fog.

 

#3 Kézírás

Ennél egyedibb nem is lehetne az instagram történetünk. Írjunk bátran szabad kézzel a képekre (rajzeszközök segítségével).

Tipp: bátran keverjük a kézírást a már meglévő betűkészlettel.

 

#4 Árnyék a szövegben

Árnyékolásra nincs külön funkció az alkalmazásban, jó hír azonban, hogy könnyen elkészíthetjük mi magunk is az árnyékolt szöveget. Nem kell mást tennünk mint beírni a kívánt szöveget fehér színben majd a kívánt helyre igazítani. Ezt követően újra írjuk be ugyanazt a szöveget majd válasszuk ki a kívánt színt és húzzuk rá a fehér szövegre. Készen is volnánk.

 

#5 Díszítsünk körvonalakkal

Nincs másra szükségünk, mint a rajzeszközünkre és némi türelemre míg megrajzoljuk a körvonalakat. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy kiemeljük a kép fő mondanivalóját.

 

Ezekkel a tippekkel akár most azonnal neki láthatunk az Instagram sztorik gyártásának, bátran kísérletezzünk, alakítsuk ki saját stílusunkat.